© 2009 MARINA PRONK


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

MARINA fotografie e.a. beelden

Expositie met portretten van bijzondere Castricummers

Tijdens de Kunst Fiets Route op 2 en 3 juni tonen Marina Pronk & Sabrina Tacci de portretten die zij hebben gemaakt van vijftien bijzondere Castricummers. De fotoshoots waren intensief, de gesprekken warm en de uitwisseling persoonlijk.

Mooie ontmoetingen

Sinds ruim een half jaren werken Marina & Sabrina samen in één van de monumentale dokterswoningen in Bakkum. Een gemene deler in hun werk is ‘de mens’ die vaak centraal staat maar dan eerder als abstract gegeven. Ze bedachten gezamenlijk het uitdagende project om concrete mensen, bijzondere Castricummers te portretteren. Ze deden een oproep en de aanmeldingen stroomden binnen. Marina & Sabrina gingen direct van start met het portretteren van lieve, interessante, kleurrijke, ambitieuze, vrijgevige of anderszins bijzondere inwoners van onze gemeente. Per week groeide de lijst en maakten ze een keuze.

Pronk: “In totaal werden maar liefst 65 hele bijzondere mensen aangemeld en het was moeilijk om te kiezen. We wilden diversiteit, mannen en vrouwen van verschillende leeftijden, oude en nieuwe inwoners, verschillende verhalen. Het waren zonder uitzondering mooie ontmoetingen. Sabrina heeft diverse technieken gebruikt om op haar eigenwijze wijze prachtige portretten van de ziel te schilderen terwijl ik naar hartenlust heb gefotografeerd met als eindresultaat een serie zwartwit portretten van mooie mensen.”

Stop 4

Op 2 en 3 juni van 11 tot 18 uur zijn de portretten van bijzondere Castricummers te zien in de expositie bij Stop 4 van Kunst Fiets Route Castricum. Op zaterdag 2 juni om 14 en 15 uur zal bijzondere Castricummer Henk de Bruijn voordragen uit zijn dichtbundel ‘Binnenstebuiten, verzen als vensters op mijn leven’.

Elly de Waard

Op zondag 3 juni vindt een bijzondere performance plaats waarbij de beroemde Castricumse dichteres Elly de Waard is betrokken. In een dia projectie van Marina’s zwartwitportretten zal Sabrina live schilderen terwijl Elly de Waard haar portretten van mensen, landschappen, stillevens of situaties voordraagt. Deze bijzondere voorstelling bestaat uit 3 onderdelen die om 13, 14 en 15 uur zullen starten en ongeveer een half uur duren. Marko de Wit, hobbymatig gepassioneerd gitarist is die zondag aanwezig en speelt zijn prachtige Spaanse akoestische gitaarklanken.

CAKtwo

Helaas heeft kunstenaarscollectief CAKtwo nog steeds geen werkplaats voor het maken van nieuwe installaties. Bestaand werk is op dit moment in grote getale in de tuin van Marina Pronk te vinden. Tijdens de expositie van 2 en 3 juni is ook deze tuin open voor publiek. Dinsdag jl. hebben Berend, Peter en Marina ook de WATERJUFFER naar Bakkum getransporteerd. Ze was niet eerder van zo dichtbij te bewonderen.

Graag tot ziens!